Zomer- of winterbanden

Wij zorgen voor uw veiligheid

De temperatuur in België ligt gedurende een half jaar gemiddeld onder de 7°C. Het rubber van zomerbanden is op dat moment te hard waardoor de grip op het wegoppervlak slechter is. Ook de remafstand wordt duidelijk groter zonder winterbanden. Daarom wordt er sterk aangeraden om in die periode met winterbanden te rijden.

In sommige Europese landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden. Mocht u hier een ongeluk krijgen/veroorzaken, kunt u in grote problemen komen wanneer blijkt dat u op zomerbanden reed. Daarbij komt dat de kosten voor winterbanden te verwaarlozen zijn. De aanschafprijs is in de meeste gevallen gelijk aan zomerbanden en uw zomerbanden slijten immers niet!

Waarom Zomerbanden?

Door de unieke samenstelling van het rubber hebben zomerbanden in warmere periodes een betere grip op het wegdek dan in de wintermaanden. Ook slijten zomerbanden minder snel dan winterbanden of all-season-banden.

Voordelen zomerbanden

Wetgeving winterbanden

Een volledig en gedetailleerd overzicht van de wetgeving in alle Europese landen kan u hier in PDF downloaden.

Bandenhotel

Geen plaats om uw winter- of zomerbanden te stockeren tot de volgende wissel?

Laat uw banden bij ons stockeren. Wij zorgen voor uw banden bij in de meest ideale omstandigheden in een goed geventileerde ruimte: donker, koel en verticaal gestapeld in bandenrekken.

Sneeuwketting

Een sneeuwketting is een hulpmiddel dat wordt aangebracht om de banden van auto's en andere motorvoertuigen om betere grip te verkrijgen op besneeuwde ondergrond. Sneeuwkettingen worden normaliter aangebracht op de wielen die zorgen voor de aandrijving van het voertuig. Bij de vierwielaandrijving van sommige voertuigen volstaat volgens de gebruikershandleiding het aanbrengen van sneeuwkettingen om twee van de vier wielen.

In landen waar regelmatig veel sneeuw of ijs op de wegen ligt, wordt middels verkeersborden aangegeven dat het aanbrengen van sneeuwkettingen bij verder doorrijden verplicht is. Dergelijke borden laten een band met omgelegde sneeuwketting zien op een ronde, blauwe achtergrond.

In Nederland is het gebruik van sneeuwkettingen op de weg verboden; banden mogen geen uitstekende metalen onderdelen bevatten.

Wij hebben een ruim aanbod sneeuwkettingen in ons gamma. Zowel voor aankoop als verhuur.