Banden

BDB-17

Goede banden zijn van levensbelang. Uit onderzoek blijkt dat verkeerd bandengebruik heel wat ongevallen veroorzaakt. Deboosere levert banden voor elk vervoermiddel en elk jaargetijde.

Deboosere heeft alle grote bandenmerken in huis. Wij leveren o.a. Continental, Uniroyal, Michelin, Goodyear, Dunlop, Vredestein, Pirelli en Bridgestone. Daarnaast hebben wij ook ons eigen huismerk. De Eurotyre-band heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, voor personenwagens tot bestelwagens.

Deboosere biedt bovendien extra service en onderhoud. Zo leveren wij schokdempers en uitlaten voor elk voertuigtype. Professionele klanten kunnen bij ons ook terecht voor een voordelige leasing- en fleetservice.

BDB-147

Hoe kiest u de juiste band?

De banden vormen het enige contact met het wegdek. Een contact dat dan ook nog eens erg klein is. Daarom is het van groot belang dat dit kleine contact optimaal is in elke omstandigheid (temperatuur, regen, soort wegdek,...).

Vervang uw banden op tijd en vraag advies voor de juiste bandenkeuze.

 

Mag ik verschillende banden monteren?

Volgens de Belgische wetgeving moeten de banden op dezelfde wielas aan de volgende criteria voldoen:

  • Ze moeten van hetzelfde merk zijn.
  • Ze moeten dezelfde maat hebben.
  • Ze moeten hetzelfde profiel hebben (tekening).
  • Ze moeten dezelfde snelheidsindex (T, H, V, W, enz.) hebben.
  • Ze moeten hetzelfde draagvermogen hebben.

Waarom nieuwe banden achteraan monteren?

Voor zowel voor- als achterwielaandrijving adviseren wij om nieuwe banden altijd achteraan te monteren. Dit om de veiligheid te garanderen in onverwachte of moeilijke situaties (noodstop, scherpe bocht, enz.). Zeker wanneer er sprake is van een nat wegdek. De vooras is immers makkelijker onder controle te houden dan de achteras. De meeste wagens hebben voorwielaandrijving en dan slijten de voorbanden ook nog eens sneller.

Hoe verleng ik de levensduur van mijn banden?

Controleer regelmatig uw bandenspanning. Vooral voordat u een lang traject aflegt aan een hogere snelheid. Het is belangrijk dat deze controle koud gebeurt en niet net na een lange rit bijvoorbeeld. Zorg dat uw banden gebalanceerd zijn om trillingen te vermijden. Trillingen zijn trouwens schadelijk voor andere onderdelen die met het wiel verbonden zijn. Zorg dat uw banden uitgelijnd zijn om onregelmatige en abnormaal snelle slijtage van de banden te voorkomen. Deze maatregelen garanderen niet enkel een langere levensduur van uw banden maar ook een betere wegligging en een lager brandstofgebruik. Belangrijk dus!

Zijn mijn banden versleten?

Op iedere band vindt u slijtagegraad-indicatoren. Deze aanduidingen zijn kleine verhogingen in de groeven van het profiel. Als de dikte van het rubber gelijk komt met deze verhoging (wettelijke limiet van 1,6 mm) moeten de banden verwisseld worden. Dan wordt uw veiligheid niet meer voldoende gegarandeerd en bent u in overtreding. Wacht niet tot het zover is, maar vervang preventief.

Bij een nat wegdek of aquaplaning kan het water onder uw banden niet meer snel genoeg afgevoerd worden waardoor de controle over de wagen sterk vermindert. Op een besneeuwd wegdek wordt aangeraden om de banden te vervangen bij 3,5 mm.

SUV / 4 X 4

Voor de juiste bandenkeuze voor uw SUV of 4x4 bestaan er volgende mogelijkheden:

  • 100% wegprofiel: rijdt u altijd op de openbare weg dan is dit het ideale bandenprofiel voor u.
  • 60% wegprofiel en 40% terreinprofiel: het AllTerrain profiel biedt u een optimale combinatie voor zowel openbare weg als de meeste terreinomstandigheden.
  • 30% wegprofiel en 70% MUD-profiel: met het grofblok-profiel kan u zich ook in zware omstandigheden zoals modder of rotsachtige ondergrond uit de slag slaan. Bovendien is dit profiel ideaal voor het trekken van ladingen en is het bestand tegen inrijdingen.
  • 100% terreinprofiel: dit bandenprofiel is alleen ideaal voor extreme offroad omstandigheden. Op de openbare weg rijdt u ermee met aangepaste snelheid.

Wij geven u graag vrijblijvend advies over welke band het meest geschikt is voor u.

Velgen herstellen

U hebt een vervelende kras in uw velg of er is een ferme deuk in of zelfs een breuk?
Geen probleem! Deboosere zorgt ervoor dat uw velgen er weer als nieuw uitzien.

Een andere kleur? Ook dat kan perfect.

logo_deboosere